IT begrotingen

shutterstock_101723476Hoeveel kost een IT Project

Een projectraming van een IT project is altijd een uitdaging. Of het nu gaat om Software ontwikkeling (maatwerk), Implementatie (Pakketten of commercial off-the shelf :COTS) of Infrastructuur. De meeste IT projecten zijn combinaties hiervan.

Bottom-up

Project schatting kunnen bepaald worden door alle taken en activiteiten op te tellen en zo te komen tot een totaal telling. Deze telling moet dan gecorrigeerd worden op base van risico’s, onzekerheden en vergeten onderdelen.

Top Down

Gelukkig zijn er verschillende modellen beschikbaar om bij de raming van software projecten of infrastuctuur projecten te helpen. Op basis van industrie en eigen historische gegevens kunnen deze modellen de nauwkeurigheid van de project schattingen te verbeteren.
Een goede schatting wordt bepaald door middel van berekeningen van de omvang van het IT product, de complexiteit, de gebruiksomgeving, ontwikkelingsproces en de productiviteit in de organisatie.

Komen tot een totaal planning

Door een bottom-up schatting naast een top-down schatting te leggen ontstaat een volledig beeld, inclusief onzekerheden en risico’s.
Neem contact op voor een goed onderbouwde schatting, planning of IT-strategie.

Reacties zijn gesloten.