Bezuiniging

Bezuinigingen in de IT

Bezuinigingen in de IT kan eenvoudig en vanzelfsprekend zijn. Het werkt betere als deze niet van door de manager opgelegd worden. Maar het gevolg te zijn van leren van de geschiedenis en vertrouwen in de medewerkers.

Bezuinigingen op IT kosten

Iedereen die een IT verandering wil bereiken kent de spanning tussen de kosten, de beschikbare tijd, de kwaliteit en/of risico’s. De kennis en ervaring van de medewerkers is ook een belangrijke factor. Veel organisaties vinden bezuiniging op de IT kosten belangrijk. Maar daarvoor zal de manier van werken ook moeten veranderen: een “cultuur”verandering.

IT Bezuiniging komt vaak neer op minder uitgeven. Een kleiner IT budgeten is dan de oplossing voor iedereen die niet verder kan kijken.
Het is verstandiger om de inzicht te krijgen in de kosten. Het vertrouwen op de kennis van project- en teamleden kan veel kosten besparen. En benchmark informatie ontstaat bijna gratis en is geeft grote inzichten.

penplaatje.color.720Hoe maak je een project efficiƫnter

De voor de hand liggende methode om projectkosten te verlagen is als volgt:

  1. De projectkosten moeten bekend zijn.
  2. Naast de kosten is het noodzakelijk om te bepalen of de kosten reƫel zijn. Dit kan bepaald worden door de geleverde omvang (bijvoorbeeld in functiepunten), bemensing, doorlooptijden en omstandigheden van de projecten te bekijken.
  3. Als blijkt dat een project naar verhouding te duur is, moet het project aangepast worden. Er zijn vaak goedkopere alternatieven te vinden.

Dit levert dan een besparing op.

zie ook Merieken.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.